среда, 6. јун 2012.

Stari tibetanski lek





Recept za ovaj tibetanski lek pronađen je u starom tibetanskom manastiru, ispisan na glinenim plocicama. Pretpostavlja se da je zapisan pre vise od 2000 godina a koristi se protiv triglicerida, holesterola i krecnih naslaga na krvnim sudovima, kao i za dug vek.
Pored toga sto uspesno cisti krvne sudove, ovaj stari tibetanski lek poboljsava elasticnost krvnih sudova (sprecava pucanje krvnih sudova a samim tim i izliv krvi), sprecava infarkt srca, mozga i anginu pektoris. Zatim, sprecava nastanak tumora, popravlja vid i podmlađuje organizam.
Tibetanski recept (beli luk i limun)

Priprema: 300 grama belog luka i 1 kilogram limuna sa korom, sitno samleti.Nakon toga staviti da prokljuca 1,5 l vode a onda smanjiti vatru i dodati samleveni beli luk i limun pa poklopiti sud. Iskljucivo na laganoj vatri ovu smesu prokuvati 14-15 minuta (nikako duze od toga). Zatim skloniti sa vatre i ostaviti da se prohladi. Ovo je gotov tibetanski lek koji treba sipati i cuvati u poklopljenoj staklenoj posudi (tegli).

Ovaj lek uzimati na prazan stomak svakoga jutra i to 0.5 dl, tokom 25 dana. Iza toga obavezno napraviti pauzu od 10 dana a onda ponoviti postupak do poboljsanja zdravstvenog stanja. Nakon toga prestati sa upotrebom leka. 

Napomena: Strogo se pridrzavati dnevne doze leka i pauze od 10 dana između dve kure. Nakon izlecenja ne treba uzimati lek vec samo ako dođe do pogorsanja zdravstvenog stanja. Zdrave osobe koje se odluce da lek uzimaju radi poboljsanja opsteg stanja organizma neka primenjuju samo jednu do dve kure godisnje i to dva puta po 25 dana u razmaku od 6 meseci.

Нема коментара: