среда, 8. јануар 2014.

Mumijo za zdravu kosu. Domaći šampon za brži rast kose sa mumijo.

Mumijo za zdravu kosu. Domaći šampon za brži rast kose sa mumijo.

domaci sampon protiv opadanja koseDanas zelim da Vam preporucim izuzetnoefikasan domaci sampon za rast kose sa Mumijo. Da bi ste znali sa cim imate posla, vredi opisati ovo carobno sredstvo. Sta je Mumijo(mumije, mumio, mumie), bolje je procitati u Wikipediji.
Ali, ukratko: mumijo je prirodna mesavina organskih i neorganskih komponenata, koja se prikuplja u obliku smole u supljinama stena, uglavnom u planinskim pecinama u Centralnoj Aziji. Mumijo u sebi sadrzi 23 hemijska elementa, 30 makro- i mikroelemenata, 6 aminokiselina, velike kolicine vitamina B, C i A, etericna ulja, pcelinji otrov, smolaste supstance, od kojih svako moze imati pozitivan uticaj na odredjene promene u ljudskom organizmu. Kod nas, Mumijo mozete pronaci u svakoj bolje snabdevenoj apoteci u obliku tableta.

Lepotice drevnog Egipta i stare Grcke mumijo su koristile u kozmeticke svrhe, cesto – za lecenje kose, i to nije iznenadjujuce. Jer mumijo poseduje snazna biostimulativna svojstva, cime se povecava regenerativne procese u svim ostecenim organima, u ovom slucaju – regeneracija i oporavak korena dlake, sto dovodi do brzeg rasta zdrave kose i samim time sprecava njeno opadanje.
Postoji vrlo jednostavan i efikasan recept za upotrebu mumijo za negu i lecenje kose.
Potrebno je 10 tableta mumijo rastvoriti u 50 gr vode. Ovu smesu pomesati sa 200 ml sampona i kasikom meda. Kosa se pere uobicajeno, samo penu ostavite na glavi 2-3 minuta. Posle se kosa temeljno ispira. Ovaj recept se pokazao kao odlican lek protiv opadanja kose. Sa redovnom upotrebom kosa postaje zdrava i prestaje da opada.
Ja sam malo istrazivala i eksperimentisala i napravila sampon sa mumijo po svom receptu, koji stalno koristim, jer se u mom slucaju pokazao kao savrseno sredstvo protiv opadanja kose i samim tim za rast nove i zdrave kose. Za cetiri meseca koriscenja ovog sampona moja kosa je porasla za 7 cm, postala gusca i zdravija, perut nestala!  Nazalost, nisam slikala kosu u medjuvremenu, ali mozete mi verovati na rec.
Za recept ovog domaceg sampona bice potrebni odredjeni sastojci, koje cete pronaci u svakoj apoteci. Moram vam reci da nije jeftino (za 1 litru ovog sampona potrebno je izdvojiti oko 1500 dinara), ali definitivno se isplati!
Dakle, za ovaj domaci sampon sa mumijo bice potrebno:
  • - 1 deciji sampon od 700 ml
  • - pakovanje Mumijo tableta – 30komada
  • - pantenol, vodeni rastvor – 100 ml
  • - kapi od koprive -30 ml
  • - AD uljane kapi – 10 ml
  • - ricinusovo ulje – 30 ml
  • - jedna litarska ambalaza (prazna boca od sampona)
domaci sampon za brzi rast kose sa mumijo
Mumijo tablete rastvorite u vodenom rastvoru pantenola.
domaci sampon protiv opadanja kose sa mimijo

Bice potrebno dvadesetak minuta. Povremeno promesajte drvenom ili plasticnom kasikicom, da se ne lepi za dno case. Pre upotrebe Mumijo drzite u frizideru, da se tablete lakse istisnu iz pakovanja, jer su smolaste.
domaci sampon za brzi rast kose sa mumijo
Prerucite deciji sampon u praznu litarsku ambalazu i dodajte sve sastojke: vodeni rastvor pantenola sa mumijo, kapi od koprive, AD kapi, ricinusovo ulje. Sve dobro promesajte i mozete koristiti.
domaci sampon protiv opadanja kose sa mimijo
Pre upotrebe sampon promuckajte. Kosu perite na uobicajen nacin: posle prvog samponiranja – isperite kosu. Kod drugog nanosenja, sampon utrljajte u kosu i ostavite 2-3 minuta, pa dobro isperite.
Za bolji efekat preporucila bih vam da u vlaznu opranu kosu utrljate jednu kasiku (kocku)biostimulativnog soka aloe. Deluje na kosu izvanredno!
Nemojte ocekivati momentalni efekat. Ni jedno sredstvo vam njega dati nece. Sustina je da korenu dlake treba dati vreme da se probudi, da ponovo „zaprogramira“ dobar rast zdrave kose. Za to ce biti potrebno 3-4 meseca.
Ali je to vreme vredno toga, ako ste resili vratiti zdravlje svojoj kosi i samim time podstaci njen rast i gustinu. Morate biti uporni, jer nase telo voli tacnost i doslednost, jer je i to deo brige o njemu.
Na bazi tableta Mumijo mozete napraviti efikasnu domacu kremu protiv strija i upotrebiti za lecenjepolicisticnih jajnika.
Budite lepe i zdrave!


*****


Sampon sa zelatinom.
ZelatinIzuzetno je koristan za kosu, jer sadrzi kolagen proteina vezivnog tkiva. Kolagen je – pravi „dizajner“ kose, koze, misicnog tkiva i zidova krvnih sudova. Promesajte 1 zumance i 1 kasiku jestivog zelatina. Mesajte polako, da se izbegnu grudvice i nanesite na vlaznu kosu. Ostavite 5-10 minuta i ocesljajte kosu pod tusem sa toplom vodom. Ovaj sastav sadrzi mnogo proteina, kosa postaje lepa i bujna. Mozete napraviti i koncentrovani rastvor zelatina: 1 kasika zelatina sa 3 kasike vode i dodati jos jedno zumance.
Za jaku, bujnu i sjajnu kosu, dodajte kesicu zelatina u manju bocu vaseg sampona. Pre svakog pranja, dobro promuckajte i koristite na uobicajeni nacin.

Нема коментара: