понедељак, 3. септембар 2012.

Poludrago kamenje


 


Oniks

Oniks
Oniks – Simbolizuje iskrenost, ostroumnost, duhovnu snagu. Doprinosi osecanju samouverenosti. Boja: Crna, siva, bela, smeđa, žuta, crvena, na pruge išaran kao mermer. Oniks svoju snagu daje krvotoku, koži, kosi i noktima. Pomaže materijalizaciju ideja i psihomentalni razvoj ličnosti. Daje podršku kod teškog mentalnog ili fizičkog stresa. Podstiče krepkost, postojanost i izdržljivost. Daje samokontrolu i prenosi neprocenjljivi dar mudrog odlučivanja. Čisti se pod vodom na 10 dana, a zatim pored gorskog kristala. Kada se stavi u zemlju, najbolje u saksiju sa cveć



Citrin

Citrin
Citrin je kamen uspeha i izobilja. Parira egu i smanjuje njegov uticaj. Donosi sreću, optimizam. To je simbol nade, mladosti, zdravlja i vernosti.
Citrin je povezan sa samopoštovanjem, pravilnom upotrebom lične moći i obiljem. Samopoštovanje čini osobu sposobnom da izražava ličnu snagu na razuman način. Sa druge strane, sposobnost izražavanja lične snage vodi do obilja, i to ne isključivo materijalnog obilja. Potstiče kreativnost.
Citrin je sjajni žuti providni kristal koji snažno provodi toplu svetlosnu energiju. Nosiocu jača volju, mentalne sposobnosti, podstiče imunitet i metabolizam. Pošto najviše utiče na predeo sunčanog pleksusa i trbušnih organa, koristi za sve bolesti u tom delu organizma. Uz to deluje antidepresivno, podiže raspoloženje i unosi harmoniju u naš život. Čisti ga tekuća voda, a regeneriše se uz ametist i hematit.

Sodalit
Sodalit – Boja: Indigoplava sa belim mrljama, neprovidan kamen, porcelanskog sjaja. Snižava visoku temperaturu i pritisak, kao i povišen šećer u krvi. Oslobađa od strahova i smiruje psihu, pruža veće samopouzdanje i hrabrost. Aktivira metabolizam i harmonizuje rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Pomaže kod oboljenja očiju, lupanja srca. Jača imunitet. Energetski se čisti pod tekućom vodom a puni u posudi sa gorskim kristalom.







Žad

Žad
Žad – Pruza zastitu u ljubavi i sprecava preljubu.Doprinosi harmoniji, smirenosti, prijateljskim osecanjima,srdacnosti, duhovnoj ispunjenosti. Boja: Od svetlo žute i svetlo zelene, do tamno zelene boje, mutnog sjaja. Ovo je jako poznat i cenjen dragi kamen. On nežno i blago uspostavlja hormonalni balans u organizmu, aktivira imunitet. Leči sve smetnje na bubrezima i plućima, čisti krv od otrova. Pomaže kod problema sa srcem i kostima. Reguliše visok krvni pritisak i metabolizam. Nosiocu omogućava ostvarenje duhovnih težnji. Energetski se čisti pod vodom, a regeneriše u posudi sa kamenčićima ametista. Ne voli sunce.
Kao kamen srca, vernosti i velikodušnosti, privlači i pojačava ljubav svake vrste.
Duhovno - Podstiče da budete ono što jeste, da skinete masku i otkrijete pravo lice.
Psihički - Stabilizuje ličnost i razvija samostalnost.
Fizički - Pomaže u detoksikaciji organizma, učinkovit je kod bubrežnih problema, slabosti imuniteta i poremećaja rada žlezda.



Нема коментара: