субота, 1. септембар 2012.

AUTENTIČNI FENG SHUI

 

Prostor u kojemu živimo i radimo je živ prostor koji snažno utječe na naše fizičko, emocionalno, mentalno i duhovno stanje. Umjesto da vam u svakodnevni život unosi nepovoljne prilike i probleme, možete ga urediti tako da radi za vas. Drevna znanja o uređenju prostora poznata pod nazivom autentični feng shui omogućuju prevladavanje onih faktora u našem okružju koji ometaju harmoniju u životu. Istovremeno, feng shui omogućuje kreiranje vlastitog uspjeha, sreće i dobrog zdravlja.


Što je to autentični feng shui? Jednostavno, to je znanje o našem okolišu, utjecaju okoliša na naš život i našem utjecaju na okoliš. Poznavanje njegovih zakonitosti približava nas prirodi, a što smo bliži prirodnom načinu življenja to je naš život u većoj ravnoteži. Bazični feng shui nije religija niti su mu potrebni sustavi vjerovanja, nije niti praznovjerje, ne koristi razne simbole iz kineske kulture. Bazira se na logici, zdravom razumu i poznavanju prirodnih zakonitosti. Od tuda potječe i njegov naziv; naime feng shui na kineskom znači vjetar i voda.
Sve veću popularnost feng shui može zahvaliti činjenici da nas suvremen, moderan način življenja u velikoj mjeri udaljava od življenja u skladu s našim okolišem te od nas samih. Sve više osjećamo da nešto nedostaje i tragamo za odgovorom. Stres, preopterećenost obavezama, alergije, bolesti, nesanica te nedostatak prave komunikacije s bližnjima sastavni su dio života. Prihvaćamo ih kao "nešto normalno".

Nismo u stanju slušati signale koje nam šalje naše tijelo. Ne prepoznajemo negativne elemente u okružju koji dodatno pogoršavaju situaciju. Živimo u ekstremu, potpuno odvojeni od prirode, zaboravili smo na važnost svojeg okoliša.

Umjesto da nastavimo s takvim nesvjesnim načinom življenja, možemo preuzeti kontrolu nad svojim životom. Feng shui nas vraća u sklad s našom okolinom.


Kakav je vaš život?
Imate li problema sa zdravljem?
Djeca su hiperaktivna i puno se svađaju?
Odnos s partnerom se ohladio? Ili ne možete pronaći pravog partnera?
Na poslu ne vidite mogućnost za napredak, a vaš trud se ne prepoznaje?
Ne možete pronaći adekvatno zaposlenje?
Nemate motivacije, ciljeve niti ikakvu predodžbu kako promijeniti postojeću situaciju?
Osjećate se zaglavljeno, nemoćno i usamljeno?
Jeste li spremni za promjene?

Uredite svoj prostor tako da vam omogući lakše iskorištenje vaših najviših potencijala. Kontaktirajte nas i zakoračite u prekrasan svijet feng shuia. Pomoći ćemo vam u kreiranju harmonije i revitalizaciji svojeg života. Posjetite naše seminare i radionice iz raznih područja feng shuia.

Važno je naznačiti da feng shui nije magija, on ne obećava uspjeh preko noći niti ispunjava nerealna očekivanja. Stoga, na primjer, uređenjem područja blagostanja nećemo uskoro osvojiti jack pot na lutriji. Pravilno uređenje prostora prema načelima feng shuia uključuje i rad na osobnom nivou. Prostor nam može dati veliku podršku u ostvarenju naših ciljeva i želja, ali istovremeno trebamo razmišljati o vlastitim stavovima i vjerovanjima koje imamo prema pojedinim
segmentima života. Jedino tako možemo istinski napredovati i u potpunosti iskoristiti drevno znanje feng shuia. Tek kada uskladimo energiju prostora sa svojom vlastitom, možemo očekivati povoljne rezultate.

Prakticirajući feng shui naišla sam na puno entuzijasta koji vjeruju kako im on može pomoći. Istovremeno svjesna sam činjenice da je ovo znanje, kao i mnoga druga, često krivo interpretirano u javnosti te se pogrešno tumači kao religija, istočna filozofija, new age i slično. Za to su djelomično odgovorni i autori površnih priručnika te samozvani savjetnici koji su bez pravog obrazovanja odlučili prakticirati feng shui. Problem je u uplitanju kineskog praznovjerja i raznih hokus-pokus pravila od strane priučenih konzultanata, zbog čega feng shui gubi na svojoj vjerodostojnosti.


Autentični feng shui je znanje koje se u prostor unosi izuzetno precizno. To je zapravo umjetnost ocjenjivanja kvalitete življenja kroz promatranje i analizu životne sredine. Prvotni naziv za feng shui je bio Kan Yu što znači promatranje sila između neba i zemlje. Tek pri kraju Qing dinastije dobio je današnji naziv.

Nadam se da ću pomoću ove stranice pridonijeti boljem razumjevanju činjenice da autentični feng shui nikad nije i neće biti stvar mode ili dizajna interijera. On je metafizička znanost rada s energijom Chi (Qi) u našem okružju.
Na svakom savjetniku i praktikantu ovog znanja je da sam doprinosi poboljšanju statusa feng shuia u našoj sredini. Najbolji način za to je kroz edukaciju.


Ova stranica je zamišljena kao mjesto susreta svih zaljubljenika u feng shui, kako bismo ga zajedno prikazali u što boljem svjetlu, bez predrasuda i zlonamjernih iskrivljenih interpretacija. Stoga vas pozivam da svojim komentarima, mišljenjima i sugestijama sudjelujete u kreiranju ovih stranica.
Vjera Tomaš

Нема коментара: