четвртак, 1. март 2012.

Kapri torta

 Sastojci


kapri torta presek Kapri torta
  • 6 belanaca
  • 250 g šećera
  • 2 kašike brašna
  •  1 kašika sirćeta
Sastojci za preliv od čokolade:
  • 150 g čokolade za kuvanje
  • 50 g margarina
Sastojci za fil od vanile:
  • 6 žumanaca
  • 250 g šećera
  • 4 kašike gustina
  • 2 pudinga od vanile
  • 1 litar mleka
  • 1,5 margarin
Sastojci za fil od jagode:
  • 600 g jagoda
  • 250 g šećera
  • 2 dl soka od jagoda
  • 3 pudinga od jagode
  • 2 dl.slatke pavlake
Za ukrašavanje:
  • 200 g šlaga
  • 300 ml vode
Priprema kore:
Umutiti belanca sa šećerom u čvrst sneg, dodati sirće i mutiti još malo.
Varjačom polako umešati brašno. Masu sipati na pleh obložen papirom za pečenje.
Koru sušiti na 120°C 90 minuta.
Otopiti čokoladu sa margarinom i preliti preko prohladjene kore.
Fil od vanile:
Odvojiti od mleka nekoliko kašika za puding, ostatak staviti da prokuva.
Umutiti žumanaca sa šećerom.
Posebno razmutiti gustin i prašak za puding sa malo mleka koje ste odvojili i dodati u žumanca.
Zakuvati u provrelo mleko.
Kuvati nekoliko minuta da se fil zgusne.
Posebno umutiti margarin i spojiti sa hladnim filom.
Fil od jagoda:
Staviti jagode, šećer i polovinu soka da se kuva 5 minuta.
U drugoj polovini soka razmutiti puding od jagoda i zakuvati u jagode.
Kad se ohladi, spojiti sa umućenom slatkom pavlakom.
Filovanje:
Na koru prelivenu čokoladom stavite fil od vanile, zatim fil od jagoda.
Ukrasite umućenim šlagom i figuricama po želji.
Prijatno!

Нема коментара: