уторак, 6. март 2012.

Carska pita


Carska pita


Sastojci:carska pita Carska pita
  • 15 listova jufke
  • 4 jaja
  • 1 solja secera
  • 1 solja pavlake
  • 1 solja vode
  • 1 solja ulja
  • 1 solja griza
  • 1 prasak za pecivo
  • 2 kisele jabuke
  • 200 gr.oraha
  • 100 gr. grozdjica
  • 100 gr. putera
Agda:
  • 2 case secera
  • 2 ipo case vode
Priprema:
Umutit jaja pa dodat sve ostale sastojke osim putera.
U podmazanu tepsiju stavit 5 listova jufke.
Na jufku istrest pola pripremljene smjese.
Prekrit smjesu sa 5 listova jufke, istrest ostatak smjese pa prekrit sa preostalih 5 listova jufke.
Rastopit puter i prelit po vrhu.
Stavit da se pece na 200 C dok pita ne pocne dobivat boju.
Smanjit na 170 C i nastavit sa pecenjem oko pola sata.
Ponovo smanjit pec i ostavit dok pita ne bude gotova.
Gotovu pitu isjec ostrim nozem polako da ne ispucaju gornje jufke .
Skuhat agdu, pa toplu pitu zalit toplom agdom.

Нема коментара: