недеља, 3. јун 2012.

Secanje na snove




Postupak za vraćanje sećanja na snove

1. Ojačajte nameru da vam se vrati sećanje na snove.
Ovo se jača i postiže afirmacijama. Testirajte sebe koliko ste zaista spremni da ponovo pokrenete proces sećanja na snove. Stanite ispred ogledala i recite naglas sebi:
"Ja sam spreman da prihvatim poruke od svojeg unutrašnjeg "Ja"."
Da li vam je ovo bilo teško da izgovorite? Čini se lako, ali kada pogledate sebe u ogledalo u oči, teško je sam sebe lagati.
U svakom slučaju, ovu afirmaciju izgovarajte u sebi što je više moguće u toku dana. Najbolje je neposredno pre nego što zaspite i ujutru čim se probudite. Budite strpljivi. Potrebno je vreme da vaša podsvest prihvati ovu poruku, da prihvati da ste zaista ozbiljni u svojoj nameri.
Ovo izgovarajte barem nedelju dana, i svaki put kada izgovarate ovu afirmaciju, unesite se u to i telom i dušom. Fokusirajte se na to što izgovarate, nemojte samo mehanički izgovarati afirmaciju.
Možete izgovarati i neke od ovih afirmacija:
"Ja razbijam blokade koje me sprečavaju da se sećam snova."
"Ja sam svestan poruka koje mi šalje moja podsvest."
Nakon nedelju dana ponovo testirajte sebe ispred ogledala. Da li ima razlike? Ukoliko je potrebno, možete ovaj proces produžiti još neko vreme. Kada se osetite spremnijim, krenite na korak 2. :

2. Izgovaranje afirmacije za sećanje na san
Sada kada ste ojačali nameru i volju da povratite sećanje na snove i kada ste se ohrabrili da nastavite, potrebno je ugraditi sebi poruku da ste spremni i da se setite sna. Možda vam se čini da vi nemate nikakav otpor da se setite snova i da ne osećate nikakav strah, ali vaša podsvest kaže drugačije. Dešava se da su neke stvari duboko utisnute u podsvest, a da mi toga nismo uopšte svesni. Zato sada morate uveriti vašu podsvest da ste zaista spremni da čujete savet.
Neposredno pre nego što zaspite, dok padate u alfa-stanje, veza između vaše svesti i podsvesti postaje protočnija. Razlog tome je jer ste u tom stanju manje usmereni na fizički svet oko vas i što ste na ivici na pređete u svet snova, a ipak  ste još uvek svesni da ste budni. U tom momentu je najlakše preneti poruku podsvesti a da ona to lako usvoji.
Izgovarajte sledeću rečenicu, polako, smireno i bez žurbe, barem 20 do 30 puta zaredom. Služite se prstima na rukama ili čak brojanicom:
"Kada se probudim, sećaću se svega što sam sanjao u toku noći."
Budite uporni, i nemojte se obeshrabriti ako vam ovo ne pođe za rukom posle prve noći.

3. Ne menjajte položaj tela nakon što se probudite.
Nakon što se probudite, nemojte menjati položaj tela nego ostanite tako i probajte da se setite da li ste nešto sanjali. Obično zaboravimo šta smo sanjali upravo dok menjamo položaj tela i razbuđujemo se, jer pokreti tela aktiviraju da se naša svest prebaci iz astralnog (nematerijalnog) domena u fizički domen.

4. Zapisivanje snova
Ukoliko se sećate bilo čega što ste sanjali nakon što ste se probudili, odmah to zapišite! Najbolje je da pored sebe držite papir i olovku, da biste mogli odmah da zapišete dok ste još u krevetu.

5. Budite uporni i ne odustajte!
Budite svesni da ste dugo vremena zaboravljali snove, i da sada treba vremena da promenite vašu nesvesnu naviku! Isto je kao i sa ostavljanjem cigareta. Budite strpljivi i uporni!
Srećno!




Нема коментара: