среда, 6. јун 2012.

Rozen torta



Sastojci za kore:rozen torta Rozen kocke
  • 1 jaje
  • 4 kašike šećera
  • 100 gr margarina
  • 3 šoljice( od 1 dcl) mleka
  • 1 kašikica praška za pecivo
  • oko 500 gr brašna
Sastojci za fil:
  • 400 gr šećera
  • 4 dcl mleka
  • 400 gr mlevenih oraha
  • 250 gr margarina
Glazura:
  • 250 gr šećera
  • 2 kašike ulja
  • 1 kašika soka od limuna
  • 4 kašike vrele vode
  • 3 kapi crvene jestive boje
Priprema:
Od sastojaka za kore umesiti testo. Dobro izraditi podeliti na 8 delova. Svaki deo tanko razvaljati i peći na prevrnutom plehu.
Fil:
U posudu staviti mleko i šećer da se prokuva, dodati margarin da se istopi, skinuti sa vatre i dodati mlevene orahe. Fil prohladiti i filovati korice. Nečim teškim opteretiti kolač i ostaviti preko noći da odstoji. Sutradan staviti na kolač glazuru: U posudu staviti šećer u prahu, limunov sok, ulje, crvenu boju i muteći varjačom dodati vrelu vodu. Kad masa bude umućena preliti kolač.
Prijatno!

Нема коментара: