Za biskvit:
7 jaja
10 kasika šećera
10 kašika ulja
20 kašika mleka
100 gr mlevenih oraha
2 rebra rendane čokolade
50 gr mlevenog neslanog kikirikija
10 kašika brašna
2 vanilin šećera
Za kremu:
1200 ml mleka
3 kesice pudinga od šumskog voća
200 gr margarina
6 kašika šećera
Za ukrašavanje:
2 kesice krem šlaga od karamele
1 kesica kapućina u prahu
200 ml mleka
rendana čokolada za posipanje torte
Priprema:
Biskvit:
Belanca umutiti u čvrst sneg, dodati šećer i žumanca. U masu staviti orahe,mleveni kikiriki,rendanu čokoladu,mleko, ulje, vanilin šećer i na kraju brašno pomešano sa praškom za pecivo.
Okruglu tepsiju pouljiti i posuti brašnom pa peći biskvit na 180 C 20 -25 minuta.
Ohlađen biskvit preseći tako da se dobiju dve kore. Svaku koru poprskati mlekom.
Priprema kreme:
Tri kesice pudinga skuvati u mleku. Omekšao margarin sjediniti sa šećerom, pa mu dodati ohlađen puding.
Po želji se može dodavati i neko voće.
Filovati koru, zatim prekriti fil drugom korom i završiti tortu umućenim šlagom u koji dodajete i kesicu kapucina.
Na kraju tortu posuti rendanom čokoladom.
Uživajte i prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар