Sastojciza6 osoba
- 5jaja
- 5 žlicašećera
- 500 gmascarponea
- po željikave
- oko 500 gpiškota
Priprema
- U posudi izmiksajte žumanjke i šećer.
- Malo po malo dodajte mascarpone i umiješajte ga plastičnom lopaticom.
- Dodajte snijeg od bjelanjaka koji ste prethodno pripremili i nastavite miješati plastičnom lopaticom.
- Kada ste dobili homogenu smjesu tj. kremu, prebacite je u hladnjak da se malo stisne.
- U međuvremenu skuhajte kavu (ili bijelu kavu s malo šećera), prebacite je u posudu i u njoj umočite piškote.
- Piškote rasporedite jedan do drugoga na dno posude za pečenje.
- Po njima rasporedite pola količine malo ohlađene kreme i razmažite.
- S preostalim piškotama ponovite postupak umakanja u kavu i posložite ih povrh sloja kreme.
- Završite raspoređivanjem ostale količine kreme, razmažite i pospite kakaom (gorkim ili već zaslađenim).
- Prebacite u hladnjak na oko 4 sata da se svi sastojci spoje i stisnu i tiramisu je spreman za serviranje.
Dobar tek :)
kakaa
Нема коментара:
Постави коментар