петак, 14. септембар 2012.

Tiramitsu



Sastojciza6  osoba

    • 5jaja
    • 5 žlicašećera
    • 500 gmascarponea
    • po željikave
    • oko 500 gpiškota
    • Priprema

      • U posudi izmiksajte žumanjke i šećer.
      • Malo po malo dodajte mascarpone i umiješajte ga plastičnom lopaticom.
      • Dodajte snijeg od bjelanjaka koji ste prethodno pripremili i nastavite miješati plastičnom lopaticom.
      • Kada ste dobili homogenu smjesu tj. kremu, prebacite je u hladnjak da se malo stisne.
      • U međuvremenu skuhajte kavu (ili bijelu kavu s malo šećera), prebacite je u posudu i u njoj umočite piškote.
      • Piškote rasporedite jedan do drugoga na dno posude za pečenje.
      • Po njima rasporedite pola količine malo ohlađene kreme i razmažite.
      • S preostalim piškotama ponovite postupak umakanja u kavu i posložite ih povrh sloja kreme.
      • Završite raspoređivanjem ostale količine kreme, razmažite i pospite kakaom (gorkim ili već zaslađenim).
      • Prebacite u hladnjak na oko 4 sata da se svi sastojci spoje i stisnu i tiramisu je spreman za serviranje.
      Dobar tek :)




      kakaa

Нема коментара: