среда, 6. јун 2012.

Rolovana baklava






1 kg tankih kori za baklvau
800gr mlevenih oraha
300gr secera 





Orahe i secer pomesati




250gr putera otopiti na l
aganoj vatri pa u to dodati 10 kasika ulja 


priprema za rolanje jedne rolnice baklave treba 5 kora prvu i drugu koru premazati puterom pa preko staviti trecu koru posuti orasima tako uradiri i sa presostale dve kore uviti cvrsto u rolat, tako raditi dok ima kora i oraha. Napravljene rolnice stavljati u tepsiju koju smo pomastili puterom pa svaku rolnicu namazaati puterom.  Nepecene rolnice iseci i staviti da se pece na 180 stepeni oko 50 minuta ,
Preliv - serbe 1 kg secera 900ml vode 2 vanilin secera staviti da prokuva kad provri smanjiti temperaturu i pustiti da vrijucka 15 minuta , prohladjene rolnice preliti hladnim serbetom.  (Predpostavljam da se dodaje jos i jedan limun, na kolitove) Prijatno



Нема коментара: