Sastojci
Tijesto
- 6bjelanjaka
- 20 dagšećera
- 15 dagkokosa
- 10 dagbrašna
- ½ vrećice (6g)praška za pecivo
Krema
- 6žumanjaka
- 2 žlicešećera
- 2 vrećice (2 dag)vanilin šećera
- 5 žlicaoštrog brašna
- 5 dlmlijeka
- 20 dagmaslaca
za posipanje
- 5 dagkokosa
-
Priprema
- 1Namažite lim za pečenje (ja koristim 24×30) i posipajte ga brašnom
- 2Upalite pećnicu na 170°C
- 3Za tijesto istucite čvrsti snijeg, dodajte šećer, dobro izmiješajte pa dodate kokos i zatim brašno pomiješano s praškom za pecivo. Ulijte smjesu u lim i pecite oko 35 minuta
- 4Za kremu dobro istucite žumanjke, dodajte obje vrste šećera, brašno i nekoliko žlica hladnog mlijeka oduzetih od pola lite. Zakuhajte preostalo mlijeko te polako uz miješanje sipajte smjesu sa žumanjcima (kao kad kuhate puding), smanjite vatru pa kad se krema stisne sklonite sa štednjaka.
- 5Maslac dobro istucite tako da postane bijel i kremast. Umiješajte ga u skoro hladnu kremu.
- 6Kremu premažite preko tijesta i posipajte kokosom.
Posluživanje
Više se ne sjećam gdje sam pokupila recept no u odnosu na original smanjila sam količinu šećera. Trebalo bi biti 30 dag u tijestu i 10 dag u kremi no nama u obitelji više odgovaraju manje slatki kolači pa sam tome prilagodila i ovaj recept.
Bilo bi dobro kolač napraviti dan ranije tako da se svi okusi prožmu.
Držite ga u hladnjaku. - 1
Нема коментара:
Постави коментар